Menu

SHV Energy kjøper E.ON Gasol Sverige AB

Styrker sin posisjon i de skandinaviske og baltiske LPG-markedene

SHV Energy, via datterselskapet Primagaz Sweden, har i dag kjøpt E.ON Gasol Sverige AB fra E.ON Energilösningar AB. Oppkjøpet oppfyller SHV Energys strategiske mål om å bli en av de ledende leverandørene av LPG i Sverige, og sørger samtidig for en uavhengig tilgang til LPG i Baltikum gjennom Karlshamns LPG-terminal. E.ON Gasol vil bli en del av Primagaz Scandinavia, og vil i løpet av de kommende månedene bli fullt integrert i selskapet.

Oppkjøpet av E.ON Gasol utfyller Primagaz sin eksisterende sylindervirksomhet i Sverige ved å oppnå en sterk markedsposisjon i den industrielle bulkvirksomheten. Tilføyelsen av E.ON Gasol til Primagaz-familien gjør Primagaz til en av Sveriges ledende LPG-leverandører, og bidrar til at selskapet kan tilby sine kunder både sylinder- og bulkforsyningsalternativer, i tillegg til tilgang på både bioLPG og LNG. Karlshamn-terminalens kapasitet vil muliggjøre en strategisk tilførsel av LPG til Polen og andre europeiske markeder.

Administrerende direktør for Primagaz i Skandinavia, Duncan Osborne, sier: – Vi er glade for å kunne tilføye E.ON Gasol-virksomheten i Karlshamn til Primagaz-familien. De vil nå, gjennom Primagaz i Skandinavia og vårt morselskap SHV Energy, bli en del av verdens største og mest utbredte distributører av LPG. Vi holder til i mer enn 25 land på tvers av fire kontinenter, og leverer LPG og LNG sammen med bioLPG-løsninger til alle typer kunder.

E.ON Gasol vil fremdeles arbeide i Karlshamn med dagens team, og vil sørge for å opprettholde et høyt nivå både på operasjonell drift og på kundesupport. Det vil bli en gradvis overgang til Primagaz i løpet av de kommende månedene, og E.ON Gasol forventes å være fullt integrert i Primagaz innen utgangen av 2019.

Om SHV Energy

SHV Energy er en global markedsleder innen LPG-distribusjon. SHV Energy gir i tillegg småskala LNG, biomasse og bioLPG til kunder som ikke har tilgang til naturgassnettet. SHV Energy legger til rette for at kundene skal kunne gå bort fra forurensende olje og fast brensel, noe som bidrar til lavere karbonpåvirkning og forbedret luftkvalitet. SHV Energy har 17.000 ansatte og opererer i mer enn 25 land under merkenavn som Primagaz, Calor Gas, Liquigas og Ipragaz. Som et nederlandsk familieeid selskap, forplikter SHV Energy seg til å jobbe bærekraftig med både samfunn, interessenter og politikere, for å fremme energivennlige tiltak sammen.

Kontakt for media:

Janneke Leegstra
Kommunikasjonsleder SHV Energy
E-post: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Telefon: +31 (0) 23 555 5700